René van Dalen

Oprichter SalesBuilding en Interim Manager

René van Dalen is directeur van SalesBuilding, een interimbureau dat al jarenlang een factor van betekenis is voor salesteams en hun organisaties. Vanuit zijn drive commerciële organisaties, teams en medewerkers te begeleiden naar zakelijk en persoonlijk succes, startte René van Dalen in 2003 zijn eigen bureau. Sindsdien heeft René diverse nationale en internationale organisaties begeleid met coaching, consultancy, training en interim management.

Voordat René zelfstandig ondernemer werd, heeft hij bij onder andere Heineken en Vrumona ervaring opgedaan met de vakgebieden sales, marketing en sales management. Deze ervaring heeft hij aangevuld met bedrijfskundige opleidingen, marketingopleidingen en gedragswetenschappen.

Het succes van organisaties

René heeft het talent om het potentieel bij mensen en organisaties te zien en samen met hen dit potentieel te benutten. Hij beschikt over een sterk geloof dat het succes van organisaties wordt bepaald door klantgerichtheid, authenticiteit, creativiteit en eigenaarschap. René onderscheidt zich met zijn inlevingsvermogen. Zijn (verwonderings-) vragen zijn stof tot nadenken. René is een echte teamspeler. Weet door de juiste vragen te stellen de juiste snaar te raken. René weet mensen uit hun veilige modus te krijgen en laat mensen leren op een prettige manier. Als gesprekspartner is hij oprecht en inspirerend en op zoek naar het beste voor beide. Het is gaaf om met René samen te werken”. Zijn motto: ‘Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”.